Lite tungt

Dagarna rullar på . men hur mår man...? .. inge vidare faktiskt just nu. Gårdagen var jobbigare än idag.
Det är tufft att ha 2 barn.. speciellt när Thelma är så trottsig å inte lyssnar å bara gnäller.
Den kärleken ja känner för min dotter kan ja inte beskriva i ord , men när det är tufft så är de jävligt tufft . Så är de bara.
Hannes jobbar natt å ja sitter här.. gungar Vilgot med foten i babysittern. Å han är inte nöjd för de. Blir så orolig varje gång han inte är nöjd.. är så rädd att amningen ska gå åt helvete.
Han äter oftare nu också. vet inte varför.

Annars ja... det är inte så bra. Det är tufft mellan mig å hannes. Vi skulle behöva tid för oss själv. Men vi får la se hur de blir med de.inte så lätt å få till. hannes är ju ledig när alla andra jobbar.. suckar.

Tyvärr har inge skoj å berätta typ. lr jo.. Thelma börjar säga mer å mer ord.. Så gulligt.

nä ja ska la fortsätta mä min hemmakväll i ensamhet. åhh är så avundjsuk på er som är på festen. Vill träffa folk!!!!!!


bye

Torsdag

Idag .... är de torsdag.

Håkan var här i förmiddags/morse å drack kaffe å tjöta lite skit å skvallra lite.

Sen efter de gjorde hannes mat medans ja ammade lillkillen och Thelma sov. Sen åkte han till jobbet.
Efter en stund kom Lotta och Engla. Engla sov kvar i bilen och ja å Lotta gick en sväng i trädgården å prata lite.

Sen vaknade Thelma och lite senare Engla. så de lekte lite. Vi fikade sen på lottas jätte goda nybakade bröt.. Sånt där nyttigt bröd:-) såå musmigt.
Pratade lite bröllop å sånt. Mycket trevligt.

Sen fick ja se de underbart söta korten de hade tat på Engla hos fotografen... förstår att det är svårt å välja vilket som ska förstoras.

Sen åkte dom hem. Och Thelma fick lite mat.  Sen lekte vi lite å slappa. och sen hade klockan blivit läggdax för Thelmisen så vi borstade tänderna å på mä pjamasen å sen välling och sen va de sängen å hon somnade såå duktigt!
Hoppas hon sover tills imorgon nu.. för natten som var så kom hon upp vid 1 typ när vi var påväg å lägga oss.. å hon var vaken en stund å fick mer välling innan vi kunde lägga henne igen.


Nu sitter ja här å väntar på hannes.. han är påväg hem nu.. han brukar va hemma såhär dax när han jobbar eftermiddag men innan han kommer hem så ska han åka förbi max å köpa lite mumsig mat till oss å sen ska han åkt till min syster å hämta deras dator som har fått virus som dom inte får bort så vår allas datanörd hannes ska fixa den:-)

Imorgon jobbar hannes natt. så skönt , eftermiddagen som han jobbade idag å igår är jobbigast av alla pass . För han är borta hela dagen liksom. Det är lite tufft för ja kan inte få nån avlastning då. Men nu ska han jobba 3 nätter å sen är han ledig i 4 dagar tror ja det är.

Fick ett samtal från bussgods förut idag också.... tänka sen , vagnen är redan här. De skulle ju ta mellan 3-5 dagar å han skickade den igår. så det gick jävligt fort:-) tihi.. så imorgon får vi hämta ut den. tihi. hoppas den är i så bra skick som den ser ut å va på bilden.

Lillkillen ligger här brevid mig å sover mä handduk å snutte typ över ansiktet... men de är rätt vanligt när de gäller honom. han är mycke för de där mä saker över ansiket. Det var thelma också.. konstigt:-)




Älskar min familj sååå mycke!


Idag har ...

Idag har ja inte gjort så möe på förmiddagen.. sov så mycke ja kunde.. tihi

Men nu på kvällen så var ja å barnen och iza ute å gick i 2 timmar.. mycke mysigt faktiskt .Trodde inte de skulle va så skoj å gå själv. Men de va mysigt.
Thelma studerade skogen å stenaren på vägen noga:-)
Sen gick vi förbi statoil påvgen hem å köpte glass.. mumsigt.

Sen när vi kom hem så de första Thelma gjorde när hon kom in var att ropa på pappa.. saknade no honom.. men han var ju på jobbet.. Tyckte riktigt synd om henne. Längtade väl efter sin pappa. Men hon får ju träffa honom imorgon när hon vaknar.. Tack å lov att hon kan träffa sin pappa iallfall,.. det är så många som inte gör de.

Imorgon ska Lotta å Engla komma å hälsa på.. Det blir trevligt.

Har inte så mycke å berätta. hmmm.. händer inte så mycke.

Lr  i helgen händer de nått.. Förfest hos petter å filippa men nä då. då kan vi inte åka dit för hannes jobbar natt*suckar*
Inte för att vi skulle kunna dricka lr så å hade varit tvugna att ta mä vilgot å kanske thelma också men öndå.. hade kunnat hälsa på fyllekajorna lite. men tyvärr så blir de ju inte så nu då..

mamma å barn

Thelma kom in t vår säng vid 2 i natt.. suck. ja hade inte ens kunnat somna än för lillemannen vägrade somna. Det var jobbigt.
När han väl kommit t ro så fick ja ligga där i min säng å trängas mä en Thelmis också. Jag som inte är så mycke för att dela säng med nån annan. åhh ja fick ligga på sidan också... ja som får såå ont av de. hela allt blir fel i kroppen typ.
Men när hannes gick upp vid nått över 4 så bar han in henne i sin säng.. åhh underbart.. hela sängen för mig själv.

Sen vid 8 så kom hon in igen.. då skulle vi gå upp.. åhh vill inte skrek min kropp.
så ja låg kvar lite.. gick upp å hämtade thelmas välling å så. å sen satte på tvn lite. å sen låg ja i sängen å drog mig.
nån gång där så ammade ja lillemannen också.. minns fan inte när.. hehe.. då är man trött å de bara går på rutin. tihi.

Sen var ja tvungen att gå upp. Fick nämligen sms av min mamma igår att hon skulle komma förbi vid halv 10 .. tänka sig min mamma skickade sms.. hel stolt va hon:-) å jag över henne.
Så ja fick mösa mig upp för att röjja undan lite på disken som stod å va äcklig.

Sen kom mamma .. thelma blir så glad när mormor kommer. Tycker om sin mormor väldigt mycke.
Så vi pratade lite å sen amma ja Vilgot igen å sen åt vi lite frukost. å tjötade mer.
Sen gick vi ut å gick en lite sväng.. till lekparken. Thelma åkte rutskana(stava) å gunga å lite sånt. Var inte där så länge för mamma var tvungen att åka hem för hon skulle jobba.. så det var bara att försöka få med sig thelma hem.. altid lite populärt.. inte
Hon hittade många fins stenar på folks uppfarter på vägen hem:-) å sen hittade hon en vattenpöl som hon gick i å sen blev hon typhelt  förstörd för att hennes skor blav ju blöta.. så hon hade väldiga bekymmer för de. å kände på dom hela tiden:-) toktjej

när vi kom hem så åkte mamma hem igen. å thelma fick mat å nu sover hon middag. å Vilgot ligger i vagnen å sover.. å ja sitter här.. åhhh va skönt å slappa lite... vill sova egentligen men vet inte omja ska göra de.
Känns som hela min hjärna är full mä snor också.
 tihi

Igår klippte ja mig.. åhh va skönt de va att bli av mä lite hår.. de va behövligt. De va härligt att unna sig lite lyx också:-)
Å bara få sitta å tjöta lite å bara ta de lungt å bli lite granner:-)

**************************************************************************************************

Eve kom ihåg.. du är en mamma av guld. Kom ihåg att du känner Oliwer bäst. Lite på dig själv , lita på va mammahjärtat säger:-)
Brukar va rätt. Jag finns här om ja kan hjälpa till mä nått.
Får no hälsa på er.. typ nån gång i veckan... fan att ja inte har körkort då kunde ja komma som hejsan.
pöss


*********************************

Ska köpa en vagn också.. en singelvagn. vi sålde ju vår till Annika å morgan..
Å nu har vi kommmit på att vi behöver no ha en ändå. För om ja ska göra nått själv mä Vilgot så har ja ingen lust att ta dubbelvagnen faktiskt.
Tex vi ska ju på bröllop å sånt då är de ju skönt å ha en vagn mä sig. å sen ska ja la försöka att gå på babylek å sån t hösten lite själv när hannes är hemma å babymassage vill ja gärna gå på också , gick på de mä thelma å de va jätte mysigt. men vi får la se hur de blir. Babysim skullle ja vilja gå på också.
Vi får se hur de blir.

Nä om man skulle lägga sig å vila lite ändå.. är såå trött i ögonen å så.. jäsp.!


pöss på er

Midsommargissa afton

Dagen har varit jätte bra.!.
Var hos mamma å pappa vid 2 typ å åt lunch. Trevligt å mumsigt mä färskpotatis å sånt.

Sen åkte vi hem för å fortsätta fixa iordning inför kvällen.
Städade klart å dukade och jag plockade en jätte fin bukett blommor i vår trädgård. Blev verkligen jätte fin.

Sen vid nått efter 6 så kom Frida .hon var först. Kort efter de kom Ellen och Robert. Efter dem kom Anna och Stina.
Vi grillade och åt 2 olika potatissallader. En som hannes gjort och en som Ellen gjort.. och sen jätte mumsig sallad som anna å stina hade med.
Det var sååå  gott alltihop. Åt å åt.. mums mums!
Och tjötade och tjötade.. Jätte trevligt.
Sen åt vi jätte god tårta som Frida gjort.
efter de så pratade vi ännu mer.
Sen spelade vi rita&gissa och Johannes, Robert och Ellen vann.
pratade sedan mer och bara mös å hade så trevligt.

Sen åkte vårt trevligt besök hem.. trivs så i deras sällskap så vill inte att kvällen ska ta slut men tyvärr gör den ju de.

Ellen du har träffat en mycket trevlig kille. Är såå glad för din/er skull gumman. Du betyder såå mycke för mig,

Nu ska ja sova. Hannes har precis lagt sig å ja ska la följa efter. Är väldigt trött så ja hoppas att Thelma sover länge imorgon , hon har varit vaken jätte länge ikväll. 

Dagen har varit jätte bra!!!! kram kram nattis!

Torsdag

Thelma kom in knallandes vid 7 lr nått i morse.. urk så tidigt.
Hon sover ju liksom i eget rum nu.. sååå duktig i en "stor" säng nu. Så hon kommer in på morgonen å sover i vår säng nån timme.
Sen vill hon upp å de ville hon även idag... jag vaknade på helt fel sida idag.. urk å fy.
Gick upp å satte på tvn.. thelma kollade lite på barnprogrammet å ja la mig lite i sängen igen.
Hannes sov för han hade jobbat natt så ja kunde ju inte säga att han va tvungen  ta Thelma heller.
Å så skulle ja amma Vilgot. å eftersom han har torsk(svamp som är vanlig på småbarn) så har ju ja fått svamp på bröstvårtorna.. å då är de inte kul alls å amma. gör sååå ont. å plus att man har en grining tjej som tjatar på en.. Det är ingen bra blandning.
Sen vid halv 12 så gav ja thelma mat å gick å la henne för att sova middag.. så skönt när de blev tyst lite. Sen ammade ja lillkillen igen å slappade ja lite vid datorn... Bra med bärbar nu får då kan ja kolla runt lite när ja ammar:-) tihi
Sen tänkte ja att ja kunde lägga mig å vila lite.. men nädå lagom t de så vaknade thelma.
Så sen va de full rulle igen.
Men hannes vaknade snart efter de så..

Sedan tänkte ja köra igång mä städningen för vi ska ju får hit lite folk imöra å fira midsommar å ja tänkte va såå duktig å verkligen göra de fint.. men kände att ja fick inte till städningen.. alllt gick emot mig.. men fick igång en diskmaskin iallafall..
Sen kommer thelma ut i köket å visar att de ä nått som är fel i tvrummet.. å jotack de va de ju.. hon hade ju vällt ner en blomma mä massa småstenar i ner i soffan.. åhhh.. då brast de.. blev arg å lessen på en gång. orkade inte mer..

sa till hannes att han fick ta de fick ta hand om de. för vilgot vaknade ju såklart samtidigt å ville ha mat.

Sen skulle ja visa hannes va ja hade köpt igår.. å kände mig jätte fin i de.. tills ja ser att tunikan ja hade köpt hade typ gått sönder.. lr en tråd harde gått upp så de va ju inte snyggt.. så då blev ja lessen för de.. då ville ja bara lägga mig å sova lr nått å inte vakna på bra länge.
Å när ja blir sån så vill ja till mamma.. allt blir lättare då.. skumt men sant.
Så hannes gav mig order om att ringa t mammsingen å de gjorde ja. å sen åkte ja å barnen dit. hannes körde oss.. å sen åkte han hem igen för att ta tag i städningen.
Tack min älskling vet i¨nte va ja skulle göra utan dig.
Så vi va hos mamma å pappa ett par timmar.. fick lite mat å thelma lekte mä sin kusin som också va där.
Sen körde pappa hem oss.

Hannes hade städat så fint så:-)
Hann typ hälsa på hannes å sen skulle han t jobbet..

nu sitter ja här.. har fortsatt på städningen.. men känns nästan som de ä mer rörigt än innan.. men de blir ju så innan de blir fint.. så de ä la bara å fortsätta.. å så har ja en liten son som inte riktigt är nöjd heller.. inte så skoj .

nä nu msåte ja fortsätta.. Imorgon är de midsommarsfton å de ska bli en bra dag .. de har ja betsämmt!

Glad midsommar!/pöss

som livet ser ut idag..

Idag är ja en mamma... till 2 barn. Svårt att fatta. Tänk ja blev 2barns mamma innan ja blev 21. Tänka sig.
Jag har valt att få barn tidigt. och detta är en val som jag är väldigt nöjd med.
Älskar mina barn över allt annat.

Thelma är min "stora" tjej nu.  Tänk du är redan 1  år å 8månader. Så duktig,. börjar prata mer å mer.. fler å fler ord kommer ur din lilla mun.
Du är en stor tjej för din ålder.. men har man en pappa som nästan är 2 meter så klart de inte är så konstigt.
Hunnit bli storasyster å allt.
Du tycker lillebror är allt bra mysig. Du är så duktig mä honom .. du är faktiskt inte så gammal. Klart ibland får man ju påminna dig om att vara försiktig.
Det är lätt att glömma bort att du inte är så gammal. Verkar som många förväntar sig att du ska förstå allt å så.. men de gör du faktiskt inte.. du är en liten tjej också.
Du är mammas underbara unge.
Tänk när du kom till världen. Underbart.
Livet fick en mening på ett annat sätt. Du gjorde välden lite bättre. Du är underbar.
Trodde inte kärleken kunde vara så stor.

Å nu över till den lille nykommlingen i familjen.
Vilgot!!!
Du är nu lite över en 1 månad. Tänk tiden går sååå fort.. va har vi hunnit på den månaden.. jo vi hat börjat lära känna denna lilla krabat.
Du följer nu med ögonen. Du är väldigt stadig mä huvudet för å va så liten. Du börja lyfta huvudet som en tok redan på bb.
Du har fått mörka ögon.. å du har hår... mörkt sådant:-) din syster hade ju inget..Hon va lite seg med de.

Thelma är ljus.. blå jätte vackra ögon. Bestämd ligen tjej. Vet va hon vill. Undra vem hon fått de av tihi.
Vilgot är mörk. troligen bruna ögon. Egenskaperna är svåra att säga redan.. men ja tror att han kommer bli en klok liten pojk, han ser såå förnuftig ut.


Ja å johannes är så glada att vi fått 2 såå underbara barn.


Idag..

Idag har jag å barnen varit i skövde.. mä den dära Sandra :-)
Mycker trevligt. Åkte mä hannes in för han skulle på möte å sånt på jobbet.
Gick runt å kolla efter nått fint som ja kunde tänka mig..men på lindex där ja till å med hade presentkort hittade ja inget.. väldigt dumt. så de var bara att knalla vidare.. vi gick t indiska .. inga fynd där heller.å sen hm å lite sånt.
mcdonalds hade iallfall nått som vi ville ha:-) tihi. så vi åt å sen åkte sandra hem och jag å thelma å vilgot fortsatta med en runda i resten i affärerna. 
På kappahl hittade ja en tunika , byxor till lilla mig. Och en skjorta till hannes. Vet inte om den passar men hoppas de.
å sen köpte ja ögnskuggor på hm och en diadem till Thelma och ett till mig.
Och Vilgot fick en liten mössa.

Sen när vi shoppat klart så gick vi ut på torget så thelma fick springa av sig lite.. hon hade varit såå duktig och suttit i vagen hela dan. såå duktig tjej.
Hannes kom sedan å hämta oss å vi åkte t maxi å handlade till midsommarafton. Sköt om ha de gjort. Bara lite småsaker som troligen blir inköpta imöra.
Vi kom hem å hann lasa ut allt å sen vart de dax för hannes å åka t jobbet.

Nu sitter ja här... klockan är alldeles för möe. Borde verkligen sova. ska ju orka ta hand om barnen imöra när hannes ska sova för att han har jobbat i natt.

Imorgon måste vi storstäda. å klippa gräset å en massa annat. måste ju va fint t midsommarafton när vi ska ha lite besök å så..

Nä nu ska ja gå å göra mig i ordning för nattten innan Vilgot vaknar å vill ha mat.

Nattis!

RSS 2.0